Kezdőlap  
2024. április 19.
REC-LAB Elektro-RECycling Kompetencia LABor PDF Nyomtatás E-mail

Az INNONET Innovációs és Technológiai Központ Kht. 2006. évben indította el REC-LAB Elektro-RECycling Kompetencia LABor projektjét az elektromos- és elektronikai hulladékok újrahasznosításában érintett piaci szereplők támogatására. Az eddigi tapasztalatok alapján partnereink körében az egyik fő problémát jelentő hulladékfajta az előkezelő üzemekben keletkező, jórészt műanyagokat tartalmazó vegyes maradványfrakció.

2007. októberében tartott rendezvényünkön egy e frakcióra vonatkozó, megalapozó felmérés (kérdőívek és mintavételek) elindításáról adtunk hírt. Az elmúlt hónapokban rendszerezett tapasztalatokról magyar és angol nyelven is hozzáférhető írásos összefoglaló készült, amelyet ezúton szeretnénk a szakmai közönség elé tárni.

E-hulladékok vegyes maradvány műanyagai Magyarországon - szakmai összefoglaló, Adobe PDF

Mixed Residual WEEE Plastics in Hungary - final report, Adobe PDF

1. sz. melléklet: a vállalkozások megkérdezéséhez használt kérdőív, Adobe PDF

2. sz. melléklet: fotó a 100g gépi feldolgozású mintáról, *.JPG

3. sz. melléklet: magyar-német diákfelmérés kérdőíve - Adobe PDF. A felmérés a Révai Miklós Gimnázium (Győr) és az Egbert Gymnasium (Münsterschwarzach) hallgatóinak közreműködésével, az Umwelt Baut Brücken nemzetközi projekt keretében zajlott. A diákok által, a program során szerzett saját tapasztalataikból fogalmazott sajtócikkek elolvashatóak itt: Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung - Adobe PDF;  Népszabadság - Adobe PDF.

XRF mérések nyers adatai, további háttéranyagok:

Hamarosan... 


Továbbra is megrendelhető elérhetőségeinken a 2007. novemberében, az Öko-Tech vásáron bemutatott Elektro-Recycling Kézikönyv 1.0. - megrendelőlap, MS Word 97-2003.

Kötetünk a jogszabályi háttértől a koordinálók működésének bemutatásán keresztül az egyes elterjedt előkezelési technológiákig és egyszerűbb vizsgálati módszerekig nyújt átfogó ismertetést az elektronikai hulladékok kérdésköréről. Publikálásával elsődleges szándékunk az e-hulladékokkal foglalkozó szakmai közösség és partnereik közötti kommunikáció elősegítése, a koordináció és feldolgozás fő kérdéseinek bemutatásával. Ugyanakkor bízunk benne, hogy az egyes speciális területeken dolgozó szakemberek is találnak olyan érdekességeket oldalain, amelyek napi munkájuk során esetleg nem merülnek fel.

 Image