Kezdőlap arrow Bemutatkozás arrow Épület ismertető  
2018. április 23.
Az Épület bemutatása PDF Nyomtatás E-mail

Az INNONET Innovációs és Technológiai Központ és a vele határos Győri Nemzetközi Ipari Park Szolgáltatóháza alkotta épületegyüttest Kovács Rita és Végh József vezető építész tervezők irányításával a nyíregyházi Art Vital Kft. munkatársai tervezték, a kivitelezési megbízást a Mischek Hungária nyerte el.

Alapadatok:

Helyrajzi szám: 5387/39/A/1

Telekrész nagysága: 6300 m2

Összes szintterület: 2500 m2

A teherhordó szerkezetek monolit vasbeton kialakításúak, a külső falazat 30 cm-es Porotherm elemekből létesült. A határoló falakat egységesen 5 cm Dryvit rendszerű hőszigetelés borítja. Az épület karakterét nagyban meghatározzák a homlokzat teljes magasságáig végigfutó üveg függönyfalak, valamint a belső közlekedők galériás kialakítása. Az INNONET-be szervezett szakmai rendezvények lebonyolítását segítik az állófogadások, regisztráció v. különböző installációk kihelyezésére alkalmas közösségi terek, melyek természetes megvilágításáról az irodaszárny délkeleti akrilkupolája valamint az épület tengelyében elhelyezett kerengő felső világítóablakai gondoskodnak.

 Image  Image

Az épület érdekessége, hogy a délkeleti szárny az ezredfordulón (az akkori költségvetéshez igazodva) egy szintes formában került kialakítva, teteje 5 éven keresztül zöldtetős teraszként működött. A felső szint emeletráépítéssel való pótlására 2006-ban került sor a TERÁN Kft. kivitelezésében, a Magyarország-Szlovákia Phare CBC Kisprojekt Alap támogatásával. A műhelyszárny festett beton padlókialakítása nehéz gépek, gépasztalok elhelyezését is lehetővé teszi. Az itt helyet kapó vállalkozások az anyagmozgatást saját bejárataikon keresztül valósíthatják meg. A ferde tető kialakítása a központi folyosó mentén lehetőséget biztosít az egyes műhelyek részleges galériázására a jobb helykihasználás érdekében. A műhelyszárny öltözői, vizesblokkja a főépület zárását követően is elérhető az ott dolgozók számára. Az épület a hatályos előírásoknak megfelelően rendelkezik hulladék- és veszélyes hulladék tárolóval, valamint szintenkénti étkezési lehetőséget biztosító teakonyhákkal.

Az épület fűtéséről a pinceszint technikai helyiségébe telepített gázüzemű kazán gondoskodik. A keringő fűtőkör hőleadását az álmennyezet fölé telepített Fan-Coil rendszer révén minden bérlő egyedileg szabályozhatja. Ugyanennek a keringési rendszernek a révén biztosított a nyári időszakban az épület központi légkondicionálása is. A helyiségek áramellátása (az egyedi számlázást lehetővé tevő) egyedi villamos energia almérőkön keresztül megoldott, kezdetben bérleményenként 16A rendelkezésre állással, igény szerinti bővítési lehetőséggel.

 Image  Image

Az informatikai eszközök csatlakoztathatóságát a teljes épületet lefedő, mintegy 400 végpontot magába foglaló CAT 5 FTP kábelezésű strukturált hálózat biztosítja, mely az INNONET közös, elzárt rendező szekrényében került kifejtésre. Az egyes bérlők belső informatikai hálózatainak lehatárolását 6 db 24 portos 10/100 Mbites Layer 2 menedzselhető Switch biztosítja, melyek az igények függvényében Gigabites bővítéssel kiegészíthetőek. Az Arrabonet Kft. révén az épületben közvetlen internet-szolgáltatás is igényelhető, melynél az INNONET és az Arrabonet közötti megállapodásnak megfelelően a szolgáltató tűzfala védi a hálózatra csatlakozókat.

Az INNONET Alcatel telefonközpontja egyaránt képes kezelni digitális és analóg készülékeket, melyeket a vonalak használatának időtartamára a bérlők rendelkezésére bocsátunk. A Magyar Telekommal (illetőleg jogelődjével, a Matáv Rt-vel) kötött szerződés alapján az INNONET 100 vonalas ISDN csomaggal rendelkezik, melyek bármikor (az INNONET számlázásával, további szolgáltatói közreműködés szükségessége nélkül), akár rövidebb időszakokra is a bérlők rendelkezésére állnak. A Központ automatikus tűzoltósági átjelzéssel rendelkező tűzjelző rendszere minden helyiségre kiterjed, érzékelői az álmennyezet fölött és alatt egyaránt megtalálhatóak. Az épületet a munkaidőn túli illetéktelen behatolástól riasztórendszer és részidős biztonsági őrség védi. Az épület karbantartásáról, gondozásáról és a közös használatú helyiségek napi takarításáról, kellékanyag ellátásáról az INNONET gondoskodik.

Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Image