Kezdőlap arrow Projektek arrow Incuba-train - Certified European Incubation Manager Training for SMEs  
2024. április 24.
Incuba-train - Certified European Incubation Manager Training for SMEs PDF Nyomtatás E-mail

Az „incuba-train” elnevezésű  projekt a Leonardo da Vinci program keretében, oszták – magyar - cseh és szlovák partnerintézmények részvételével valósul meg. A projekt Inkubációs menedzserek segítségével hozzájárul az érintett térség vállalkozásainak innovációs tevékenységeinek támogatásához.

A projekt szükségességét az indukálta, hogy az érintett térségekben a kis és közepes vállalkozások innovációs hajlandósága relatíve alacsony és ennek növeléséhez, fejlesztéséhez viszonylag kevés támogatást kaphatnak.


A projekt keretein belül lehetőség nyílik az un. „Inkubációs menedzserek”, szakemberek képzésére, akik a meglévő tudásanyaguk és kompetenciáik fejlesztése révén képessé válnak arra, hogy a projekt célcsoportját képező KKV-nak hatékony segítséget nyújthassanak az innováció területén.


Az Inkubációs menedzser tréning szakmai tartalmát, tematikáját a Verband der Technologiezentren Österreichs – VTÖ, a projekt vezető partnere bocsátotta a tréningen résztvevő szakemberek rendelkezésére.  A tréning anyaga a projektben részt nem vevő érdeklődők számára szintén elérhető, valamint a www.ecqa.org platform lehetőséget biztosít egy sikeres online vizsgát követően az Inkubációs menedzser tanúsítvány megszerzésére is.

www.ecqa.org platform lehetőséget biztosít egy sikeres online vizsgát követően az Inkubációs menedzser tanúsítvány megszerzésére is.

Image


A projekt lebonyolításának időszakában – 2008. októbere és 2010 szeptembere között közel 30 Inkubációs menedzser 180 KKV-t keres fel és nyújt számukra szakmai segítséget a versenyképességük növelése érdekében. Magyar oldalról a győri INNONET Innovációs és Technológiai Központ és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vesz részt az Incuba-train projektben vállalt feladatok lebonyolításában, illetve a Nyugat-dunántúli Régió vállalkozásainak támogatásában.

INNONET projekt költségvetése:
- támogatás: 31.500 Euró
- saját erő: 13.500 Euró
- Összes forrás: 45.000 Euró

A projektről bővebb információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:
E-mail:
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Tel.: + 36 96 506 900