Kezdőlap arrow Rendezvények arrow Vizsgáznak az innovációs szakértők  
2018. március 20.
Vizsgáznak az innovációs szakértők PDF Nyomtatás E-mail

Április 16-tól teszik le elektronikus vizsgájukat a magyar részről az INNONET Innovációs és Technológiai Központ, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által koordinált Centrope_tt Akadémia innovációs szakértői. A sikeres vizsgázók az ECQA (European Certification and Qualification Association) által tanúsított nemzetközi oklevelet kapnak.

A Centrope_tt Akadémia keretében cseh, osztrák, szlovák és magyar gazdasági és területfejlesztési szakemberek hallgattak két képzési fordulóban négy helyszínen műhelymunkával kiegészített előadásokat a résztvevő országok, ezen belül különösen a Centrope határrégió innovációs rendszeréről, pályázati lehetőségeiről és technológia-transzfer módszertanáról. A résztvevők a szakmai kapcsolatteremtés mellett közös munkavégzés során ismerhették meg, hogy az egyes országokban milyen helyi sajátosságokra, lehetőségekre alapozva szervezhetnek és finanszírozhatnak innovációs projekteket. A hazai határtérséget a két forduló során 7 szakember képviselte. Ők sikeres vizsga esetén a tanúsítvány birtokában jogosulttá válnak elsajátított tudásuk szervezett formában való továbbadására is, jövőbeni trénerként gondoskodva a tapasztalatok naprakész megosztásáról.

Az Akadémia hátterét, szakmai kereteit biztosító Centrope_tt projekt (http://www.centrope-tt.info) 2009. év után ugyancsak zárásához közeledik, melyre 2012. június 11-12 között Győrben kerül sor, többek között ünnepélyes tanácsadó-testületi ülés keretében. Az erre meghívott és felkért szakértők az elért eredmények értékelése mellett határoznak a gyűjtött tudásvagyon fenntartásának, az együttműködés továbbvitelének módjairól is.