Kezdőlap arrow Rendezvények arrow Végéhez ért a Centrope_tt projekt  
2018. április 23.
Végéhez ért a Centrope_tt projekt PDF Nyomtatás E-mail

2012. június 11-én tartották a Centrope_tt projekt záró rendezvényének lebonyolítására a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A rendezvényen részt vettek a projekt partnerek és a Közös Technikai Titkárság képviselői, beszámolók hangzottak el a projekt keretében végzett tevékenységekről és azok eredményeiről.

Az Európai Unió által támogatott projekt a résztvevő területek innovációs rendszereinek összefonódását és a Centrope régió közös tudástérré való továbbfejlesztését tűzte ki célul.

A „Centrope_tt K+F adatbázis” olyan információtár, melyet arra fejlesztettek ki, hogy a cseh-magyar- osztrák-szlovák határtérségben megkönnyítsék és elősegítsék a tudástranszfer folyamatokat. Ezzel térkép alapú eszközzel több, mint 2500 egyetemi, egyetemen kívüli és magán kutató-szolgáltató saját részletes szolgáltatási profilja tallózható. Az adatbázis alapján jelent meg a „Centrope_tt Innovációs Útmutató KKV-k részére”. Ebben közel 100 kutatóintézmény részletes profillal szerepel.

Számos vállalkozás vette igénybe ezen túl a „Centrope_tt Innovációs csekket” is. Ennek révén, vissza nem térítendő támogatás formájában egyenként 5.000 euró értékben támogattak határon átnyúló kutatás-fejlesztési tevékenységet. Az Innovációs csekknek köszönhetően összesen 40 transznacionális kutatási együttműködést lehetett elindítani. Az igénybe vevők körében a megyéből három vállalkozás valósította meg sikeresen projekt tervét.

A „Centrope_tt Akadémia” vállalatok, kutatók, tanácsadók és támogató szervezetek menedzsereinek biztosított lehetőséget a szomszédos régiók innovációs rendszerének alapos megismerésére. A támogatási rendszereket illető összehasonlító előadások mellett gyakorlati csoportmunka feladatok és interkulturális képzési modul biztosították az elhangzó szakismeretek elmélyítését. A négyszer két napos képzéssorozat résztvevői végül az ECQA által tanúsított oklevelet vehettek át sikeres vizsgáik letételét követően.

Videoriport a zárórendezvényről a Hírcity honlapján.

A projekt hivatalos honlapja: www.centrope-tt.info

Projekt cím: Tools for Transnational Innovation Support in Centrope

Támogatási szerződés száma: 1CE008P1

„A projekt a Central Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.”