Kezdőlap arrow Projektek arrow Koopernet - Együttműködés a Versenyben  
2018. április 24.
Koopernet - Együttműködés a Versenyben PDF Nyomtatás E-mail

A KOOPERNET – Együttműködés a versenyben. Megvalósult a Phare CBC Magyarország Ausztria 2000 Kisprojekt Alap támogatásával. Projektkód:HU0015-03-45. Projektköltségvetés: € 104 110.

A projekt célkitűzése:

- Határon átnyúló kooperációs hálózat létrehozása a West-Pannon Eurégióban lévő innovációs és technológiai központok, kutatás-fejlesztési (K+F) intézetek és vállalkozások között.

- A vállalkozások kooperációs készségének növelése

- Az innovatív ötletek folyamatos felkutatása és fejlesztése

- Az innovációra épülő kis és közepes vállalkozások megerősítése

- Az innovációs és technológiai transzfer információk közvetítése Nemzetközi partnerkapcsolatok kiépítése, tapasztalatok kicserélése

A projekt eredményei:

KOOPERNET projekt legfontosabb eredménye, hogy még Magyarország Európai Uniós csatlakozása előtt elősegítette a közvetlen partneri kapcsolatok és együttműködések kialakítását a határ két oldalán lévő kis-és középvállalkozások, innovációs és technológiai központok valamint kutatás-fejlesztési intézetek között. Ezáltal a csatlakozás után már, mint ismerős, felkészült, közös projekteket végrehajtott partnerek válhattak a West-Pannon Eurégió meghatározó gazdaságfejlesztő szereplőivé.

- A KOOPERNET Kontakt Pont iroda, létrehozásával hatékonyabb kooperációs kapcsolatok valósulnak meg

- Internet alapú szakértői adatbázis, működtetésével az osztrák és magyar kis- és középvállalkozásoknak lehetősége nyílik a közös együttműködésre

- Innovációs monitoring rendszer bevezetésével a Széchenyi István Egyetem munkatársai (tanárok és diákok egyaránt) ösztönözve vannak egy innovációra érzékeny környezet és egy innovatív gondolkodásra nevelő oktatási módszer kialakításában.