Kezdőlap arrow Projektek arrow CAR-COMM-NET Autóipari Szakmai Ismeretek Képzése  
2018. április 23.
CAR-COMM-NET Autóipari Szakmai Ismeretek Képzése PDF Nyomtatás E-mail

CAR-COMM-NET Autóipari szakmai kommunikációs ismeretek képzése. Megvalósult a Phare CBC Magyarország Ausztria 2000 Kisprojekt Alap támogatásával. Projektkód:HU010803-33. Projektköltségvetés: € 55 000 

A projekt célkitűzése:

Határon átnyúló autóipari szakmai kommunikációs ismeretek képzése. Kooperációs kapcsolatok létrehozása a West-Pannon Eurégióban lévő autóipari klaszterek, innovációs központok, kutatás-fejlesztési (K+F) intézetek és vállalkozások között. Bizalomerősítés, legjobb gyakorlatok (best practice) átvétele, beszállítói típusú üzleti kapcsolatok élénkítése.

A projekt eredményei:

A sikeres kooperáció kialakításának eszköze a megfelelő autóipari beszállítói kommunikációs szaknyelv. Ezen cél eléréséhez a projektgazda illetve partnerei fontosnak tartják, hogy a CAR-COMM-NET projektben kidolgozott autóipari szakmai szótár illetve a képzési segédlet minden kis-, és közepes vállalkozás számára rendelkezésre álljon mind az Interneten, mind CD formában. A projektben 3 tréning került lebonyolításra. Interkulturális-, funkció-orientált és technológia-orientált. A képzési program során közösen elvégzett elméleti és gyakorlati feladatok tapasztalatai alapján javult a magyar vállalkozások, illetve munkatársaik képessége a multi-kulturális teamekben végzett kooperációs jellegű munka tekintetében.

A projekt keretében kidolgozásra került egy magyar-német-angol nyelvű – CAR-COMM-NET Autóipari Szakmai Szótár, amely szakkifejezéseket, illetve annak magyarázatait tartalmazza. A szótár hozzásegíti a magyar és osztrák kis-, és közepes vállalkozásokat a hatékonyabb szakmai kommunikáció elsajátításához. (http://www.innonet.hu/carcommnet/szotar/default.asp)